preskoči na sadržaj
Događanja

Klokani bez granica

17. ožujka u 12,30 sati... bez selekcije, eliminacije i finala...


Natjecanje "Matematički klokan" održat će se u četvrtak 17. ožujka 2016. s početkom u 12,30 sati.

Mole se natjecatelji da dođu 15 minuta ranije ispred učionica 13 i 14.  Vrijeme pisanja je 75 minuta. Nije dopušteno korištenje džepnih računala.

 

Sretno!

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Motto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Službeni su jezici "Klokana" francuski i engleski, a pitanja su prevedena na jezike zemalja sudionica. Igra - natjecanje se samofinancira članarinom sudionika - natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 15. 3. 2016.
preskoči na navigaciju