preskoči na sadržaj
Dnevnik jedne Slavice...

Situacija u životu kada valja odabrati stranu

...kako odabrati između, ne dva, već 3, 4, 5, ...


Ušla sam u stan, nakon napornog dana u školi, bacila jaknu na naslonjač trosjeda i pogledala zabrinuto u pod. Da, znala sam da moram birati. I nije bilo lako. Počešala sam se kažiprstom lijeve ruke po zatiljku glave, shvativši mig koji mi je slala moja podsvijest. Kada bih to prevela na ljudski jezik, zvučalo bi otprilike ovako: „ Matere ti, daj operi tu kosu, jel ti nije neugodno?!“. Prihvatila sam opasku svoga alter ega i krenula u kupaonicu.
Dok sam čekala da se kada napuni vodom, razmišljala sam o mori koja me je pratila još od ranog jutra, o dilemi zbog koje sam morala birati. Znala sam da neće biti lako, da je jedna odluka kriva, a druga prava. I zapravo, rzlika između tih dviju odluka je mala, gotovo nevidljiva, ali moguće posljedice bi mogle biti mnogo, mnogo veće.
Nikad u životu nisam bila u ovako teškoj situaciji. Po prvi puta sam htjela izabrati ono što je najbolje za mene i nisam znala što činiti. Ustla sam se s ruba kade na kojem sam sjedila, krenula prema ogledalu i ... Pljas! Poskliznula sam se na poplavljenom tlu kupaonice. Još jedna loša odluka. Zašto sam si htjela napraviti kupku kada sam se jednostavno mogla otuširati? Odustala sam od pranja kose, jer me je prošla volja. I dok sam išla iz kupaonice u dnevni boravak, podsvijest mi je stalno slala očajničke krikove, tako da sam se sada prstima obje ruke češkala po cijeloj glavi. Šaljući k vragu svoj alter ego, i dalje sam u mukama prebirala po svojim mislima. Da ili ne? Biti ili ne biti? Stotinu je puteva, jedan vodi na cilj
Suze su mi krenule niz lice. To je to. Moram se suočiti sama sa sobom. Laganim korakom krenula sam prema hladnjaku. Otvorila sam ga i .... Nasmješila se. Pa kako se nisam prije sjetila da te život uvijek nekako navede na pravi put? Nisam morala birati. U hladnjaku je bila samo riblja pašteta. Pileću sam pojela jučer.

   Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Unknown   datum: 15. 5. 2009.

oglasna ploča

 


Naši EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši učenici i profesorili bili!


e-Dnevnik


nastavnicie-knjižnicaKorisni linkovi
Dnevna događanja

školske stvari


TražilicaArhiva dokumenata
preskoči na navigaciju